Werken op de Zuidas is een kans!

De Zuidas is in de afgelopen jaren een concept op zichzelf geworden. Het stigma van hardwerkende zakenlieden die minstens zestig uur per week werken, geld graaien waar dat maar kan en zichzelf verheven voelen boven de rest, zal voorlopig niet veranderen. ‘s Ochtends vroeg zie je op deze straat vol kantoren de ene Audi na de andere BMW arriveren. Het geld gehalte ligt hier hoog en dat stralen deze mensen dan ook graag uit. Dat is hun goed recht. Ondanks dat deze mensen als arrogant worden gezien, werken ze keihard aan hun carrière en zijn er jaren aan studeren en ploeteren voorafgegaan aan deze goed betaalde banen die zij hebben gekregen.

Het stigma van de Zuidas is door de financiële crisis dan wel enorm verslechterd. Toch is het een geweldige plek om te werken en mocht je ooit de kans krijgen om in één van deze toonaangevende bedrijven te werken dan moet je deze kans zeker grijpen.

In één jaar werken voor ABN Amro heb ik meer geleerd dan in mijn hele studie finance aan de VU. Het is niet zo dat deze studie van lage kwaliteit was, zeker niet. Eenmaal in de werkende wereld leer je echter de opgedane kennis pas echt goed toepassen. Leren door te doen!

Het leven in de financiële wereld is ontzettend turbulent. Economische schommelingen en grote gebeurtenissen die effect hebben op de beurzen zorgen ervoor dat het werk nooit saai is. Tegenwoordig kan een nieuwsbericht in Japan de beurzen in Europa laten kelderen of juist stijgen. Je moet altijd op de hoogte blijven van alles wat er speelt en veel kennis hebben over het hele wereldje.

Het is natuurlijk niet 24/7 keihard werken, al lijkt dat misschien wel zo. De beste vrijmibo’s zijn zeker de borrels op de Zuidas. Geld is er genoeg en dus hoeft er niet bespaard te worden op de borrels. Op vrijdag kan je met al je gestreste collega’s stoom afblazen op de borrel die zich meestal bevindt in de Blauwe Engel, een café op de Zuidas.

Kortom of je nu voor ABN Amro, de ING of de Rabobank werkt, overal zal je ontzettend veel leren een netwerk opbouwen waar je de rest van je leven wat aan hebt en gigantisch groeien in je carrière. Hard werken en ‘echt willen’ is daarvoor belangrijk, maar dat zal zich terugbetalen in zelfvoldoening, een goed salaris en een prachtige carrière.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *