Goed met water

Nederland is goed met water. Over de hele wereld worden Nederlandse bedrijven ingehuurd om problemen of uitdagingen met water aan te gaan. Dus waarom zou je niet beginnen bij het begin en een watertechniek opleiding gaan volgen?

Er zijn verschillende mogelijkheden en je kunt je later ook nog verder specialiseren. Dit alles doe je om van je passie je beroep te maken en de ruimten van particulieren en bedrijven te voorzien van gedegen watertechnische installaties. Voor gekwalificeerd en goed personeel is gelukkig altijd ruimte op de arbeidsmarkt. Dus de investering die je in een goede opleiding doet, levert je daarna gauw een gepaste functie op. Dit is ook niet onbelangrijk om te weten, voordat je aan een korte of intensieve cursus start.

Jouw opleidingsmogelijkheden nader bekeken

Als je al in de installatiewereld werkt en graag op de hoogte wilt blijven van wijzigingen in de watertechniek, kun je een korte cursus volgen waarna je weer helemaal bij bent. Alle wet- en regelgeving komt aan de orde en je leert waterinstallaties plannen, uitvoeren en onderhouden. Ook besteed je aandacht aan de preventie van legionella en welke risico’s dit met zich mee kan brengen. Als installateur, beheerder of leidinggevende in de drinkwaterbranche wil je hiervan op de hoogte zijn om je werkzaamheden goed te kunnen uitoefenen voor klanten en opdrachtgevers.

Specialiseren tot waterleidingtechnisch installateur

Wanneer je interesse hebt in een opleiding tot erkend installateur in de watertechniek, dan pak je het grootser aan. Met een erkende opleiding kun je opgenomen worden in het register voor installateurs en zeker als je als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt, zijn dit zaken waar je opdrachtgevers naar zullen vragen. Je leert overigens niet alleen over de inhoud van de watertechniek, maar ook over basisvaardigheden die elke ondernemer dient te kunnen toepassen. Een opleiding tot erkend installateur kun je al binnen 9 maanden afgerond hebben en dat is te overzien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *