Juiste kleding voor een sollicitatiegesprek

Ben jij op zoek naar werk als accountant? Heb je net je studie afgerond of is het tijd om een nieuwe weg in te slaan omdat je het in je huidige functie niet meer naar je zin hebt? Wat ook je rede is om te gaan reageren op vacatures bij een accountancy kantoor er zal altijd een sollicitatiegesprek volgen. Zo’n gesprek is voor veel mensen best spannend, je moet je in enkele minuten van je beste kant laten zien om de meeste kans te maken op die gewilde functie!

Jouw beste kant

Uiteraard beheers je de vaardigheden voor het accountancy vak en heb je wellicht de juiste diploma’s, toch is dit alleen vaak niet voldoende. Zeer waarschijnlijk ben je niet de enige die op deze vacature reageert en dus ook niet de enige die een sollicitatiegesprek dient te doorstaan. Hoe kun je zorgen dat jij het beste uit de test komt? Iedereen is wel een beetje zenuwachtig voor zo’n gesprek, het gaat tenslotte over je toekomst. Zekerheid uitstralen is in deze gevallen niet altijd makkelijk.

Een eerste indruk

Je zult ervoor moeten zorgen dat de eerste indruk die je achterlaat op je toekomstige werkgever goed is. Je verdiepen in het bedrijf waar je wilt gaan werken is een goede voorbereiding, hierdoor zal het gesprek soepeler verlopen. Kijk dan niet alleen hoe de werkwijze is, wat voor soort klanten het bedrijf heeft en wie je collega’s zijn. Let ook op hoe je collega’s gekleed zijn! Wellicht is er sprake van een ongeschreven dresscode. Lopen jouw collega’s in net pak of in casual kleding? Trek tijdens het sollicitatiegesprek kleding aan die bij jouw functie past en die past in de bedrijfsvoering van het bedrijf waar je solliciteert.

Een net overhemd

Een net overhemd kan altijd. Indien jouw nieuwe collega’s hierbij een stropdas en/of een colbertjasje dragen, doe dat dan ook! Dit is afhankelijk van het soort bedrijf. Je kunt kijken welke kleur overhemden er gedragen worden. Worden er allerlei verschillende kleuren overhemden gedragen of is het overwegend blauw? Door jouw kleding aan te passen aan de ongeschreven dresscode van het bedrijf maak je een betere kans. Daarnaast geeft mooie kleding zelfvertrouwen en dat kun je tijdens een sollicitatiegesprek goed gebruiken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *