Een baan vinden als accountant

Om als accountant een nieuwe baan te vinden dien je allereerst een professioneel CV te maken.

We bespreken hoe je daar aan begint en hoe jij de puntjes op de i krijgt.

De personalia van een accountant

Net als elk ander curriculum vitae begin je met je personalia.
Deze bestaat uit gegevens zoals, je naam, adresgegevens, geboortedatum en telefoonnummer. Gegevens die een potentiele werkgever nodig heeft om jou te bereiken.

Denk ook aan een linkedin profiel, dit kan extra informatie geven en jouw loopbaan beter weergeven. Ook ziet een werkgever direct met wie jij geaffilieerd bent.

Opleiding

Jouw opleiding als startend accountant is belangrijk. Dit kan een indicatie geven over jouw basis kennis. Daarnaast kan het laten zien of jij een snelle leerling was of een langzame.

Ben je reeds jaren in dienst geweest dan is dit onderdeel minder belangrijk. Jouw werkervaring zal dan van een groter belang zijn. Opleiding is dan slechts een hokje dat afgevinkt kan worden. Wel is het belangrijk of dat je opgeleid bent tot AA accountant of RA accountant.

RA accountant ookwel registeraccountant is een meer academische titel. Als accountant ben je dus eigenlijk een boekhouder en kun je volstaan met een opleiding van de middelbare beroepsopleidingen.

Werkervaring

Werkervaring voor een accountant is het belangrijkste. Het laat zien welke moeilijke zaken jij bent tegen gekomen, hoe jij deze opgelost hebt. En of dat jij in de toekomst dergelijke problemen gemakkelijker kunt oplossen. Een ervaren accountant is dus veel waardevoller dan een startende.

Wanneer je veel ervaring hebt kun je dus het beste in de niet-chronologische volgorde de werkervaring benoemen. Van de laatste baan die je gevolgd hebt tot de eerste.

Overige hobbies / vaardigheden / talen

Dit onderdeel is heel breed, zorg ervoor dat je overzicht behoud.
Maak kopjes en houd het kort een tabel is een goede optie.

Ook kun je kiezen voor een CV voorbeeld accountant, dit is een CV dat reeds gemaakt is en ingevuld.
Jij hoeft slechts jouw gegevens in te vullen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *