Accountancy stage

Je zit met je hoofd in de boeken en je bent hard aan het werk aan projecten. Studeren is geen makkie, gelukkig komt er een moment dat je praktijkervaring op kan doen. De eerste keer dat je met de praktijk in aanraking komt, zal waarschijnlijk tijdens je stage zijn. Erg leuk, maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar een stage?

Soorten stages

Er zijn drie soorten stages: een snuffelstage, een meewerkstage en een afstudeerstage. Een snuffelstage is een stage om kennis te maken met het beroepenveld. Deze stage is vaak ook voor korte tijd, je komt dan bijvoorbeeld terecht op een accountantskantoor en je mag een weekje meelopen om te kijken hoe een werkweek van een accountant eruit ziet.
Een meewerkstage is een stage voor een langere periode, meestal voor 20 weken. Bij deze stage draai je echt mee in een bedrijf. Daarnaast heb je nog een afstudeerstage, hierbij ben je de hele stage bezig met een opdracht. Het is dus belangrijk om te weten wat voor soort stage je moet lopen zodat je weet op welke vacatures je kunt solliciteren.

Stage vinden

Als je weet wat voor soort stage je moet lopen, kan je op zoek gaan naar een stageplek. het is belangrijk dat je een stage vindt die bij jou past. Waarschijnlijk zal je stageplekken aangeboden krijgen vanuit de Hogeschool of vanuit de Universiteit. Kijk goed of deze stageplekken, beperk je niet tot alleen deze stageplekken. Er zijn genoeg stageplekken te vinden! Als je de ambitie hebt om bij een groot bedrijf stage te lopen. Ga hier dan ook naar opzoek! Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij Deloitte. Als dit niks voor je is, kun je natuurlijk het internet afzoeken naar andere accountancy stages.

Maak afspraken

Als je denkt dat je een leuke stage gevonden hebt, is het belangrijk dat je goede afspraken maakt met het stagebedrijf. Je wilt natuurlijk niet alle rotklusjes uitvoeren voor het bedrijf. Natuurlijk zal je af en toe door de zure appel heen moeten bijten maar het is erg belangrijk dat je ook werkzaamheden/taken toegewezen krijgt waar je veel van kan leren. Als je hier vooraf afspraken over maakt, zal dit ellende voorkomen.

In het kort

Er zijn genoeg stages te vinden, zoek dus een stage die bij jou past. Zorg dat je er achter komt welk soort stage je moet lopen zodat je weet op welke vacatures je kan solliciteren. Maak afspraken met de stageverlener waar je beide tevreden mee bent, zo zal je genoeg kunnen leren!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *