Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma maakt het plaatje compleet als je serieus wilt ondernemen. De administratie middels pen en papier beheren is uiteraard mogelijk, maar of er sprake is van efficiƫnt een onderneming drijven is een andere vraag. Welk boekhoudpakket je dient te kiezen is afhankelijk van heel wat factoren.

Als starter kun je genoegen nemen met de standaardfaciliteiten. Ben je wat verder gevorderd met je bedrijf, kiezen voor meer toeters en bellen is helemaal geen verkeerde keuze.

Type onderneming en boekhoudapplicatie

Voordat je je stort op een bepaald boekhoudprogramma dien je eerst te kijken naar het type onderneming dat je drijft. Heb je een kantoor aan huis of huur je iets en je doet voor de rest nog geen grote investeringen, een pakket met een uitgebreide afschrijvingsmodule is helemaal niet nodig.

Je ziet het namelijk terug in de prijs en je maakt uiteindelijk kosten die je winst onnodig doen verlagen. Aan een basispakket heb je op dat moment meer dan voldoende. Het grote voordeel van het overgrote deel aan boekhoudsoftware is, dat je kunt groeien naarmate je onderneming ook groeit.

Direct gaan voor het neusje van de zalm is dus absoluut niet nodig.

Kennis boekhouden

Naast soort bedrijf dat je drijft dien je bij de aanschaf ook je persoonlijke situatie te bekijken en dan hebben we het specifiek over kennis. Voordat je tot aanschaf overgaat dien je na te gaan hoe het met je boekhoudkundige kennisniveau is gesteld.

Ben je in staat de boekhouding zelfstandig in orde te maken of bezit je slechts over wat basiskennis? In het laatste geval is het kiezen van een online boekhoudpakket een handige optie. Vaak houden de ontwikkelaars van deze pakketten er standaard rekening mee dat beperkte administratieve kennis aanwezig is, zodat functionaliteiten voor de gebruiker eenvoudig zijn gehouden.

Aanschaf van een boekhoudprogramma dient weloverwogen te geschieden. Belangrijk is, dat je type onderneming en kennisniveau over het boekhouden erbij betrekt. Ben je je hiervan bewust, een keuze maken is dan absoluut geen moeilijk opgave.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *