Belastingaangifte 2019 doen als ondernemer

De ondernemers onder ons weten waarschijnlijk wel hoe complex een inkomstenbelasting aangifte soms wel niet kan zijn. Het is natuurlijk verplicht om alle winst te vermelden in de aangifte inkomstenbelasting. Een ondernemer is verplicht om digitaal aangifte te doen van de winst van je onderneming.

Belastingaangifte doen kan via verschillende platformen

Belastingaangifte doen over je inkomsten uit je onderneming kan via verschillende platformen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je digitale aangifte te doen via de internetsite van de Belastingdienst. De meeste ondernemers kiezen voor deze optie omdat het in de meeste gevallen de meest gemakkelijke optie is. In sommige gevallen wordt de belastingaangifte gedaan met een aangifte- of boekhoudprogramma’s. Dit wordt gebruikt in vaak wat complexere gevallen waarin het lastig is om de precieze winst te berekenen. Als laatste wordt er soms ook nog wel eens gebruik gemaakt van een fiscaal intermediair die de belastingaangifte regelt.

Belastingdienst komt in 2019 met een nieuw portaal: Mijn Belastingdienst Zakelijk

Ondernemers gaan vanaf 2019 werken vanuit een nieuw ondernemersportaal. Dit portaal is begin januari opgeleverd door de Belastingdienst voor ZZP’ers en eenmanszaken. Vanaf Q3 2019 zullen alle ondernemers hier moeten inloggen voor hun aangiften. Belangrijk hierbij is dat het inloggen in het nieuwe portaal via eHerkenning gaat. eHerkenning wordt geleverd door zes commerciële partijen, die allen verschillende prijzen rekenen. Wij adviseren je dan ook om eHerkenning leveranciers te vergelijken bij eHerkenning Expert. Zo betaal je bij het aanvragen van eHerkenning al stukken minder, en bespaar je je zelf hoge kosten.

Belastingaangiftes worden steeds lastiger voor ondernemers

De belastingaangifte doen wordt door de jaren heen steeds lastiger. Anno 2019 is het een complex vraagstuk waar veel ondernemers zelf niet uitkomen. Wanneer je als onderneming veel vragen hebt over het doen van je belastingaangifte is het in eerste instantie handig om eens een kijkje te nemen op de website van de Belastingdienst. Hier staan een hoop zaken uitgelegd waar je rekening mee dient te houden bij het invullen van je belastingaangifte. Je zult niet de enige onderneming zijn waarbij het vervolgens toch niet lukt om zelfstandig de belastingaangifte te doen. Het advies hierbij is om nooit te lang te wachten en vroegtijdig aan de bel te trekken bij een adviseur. Zo voorkom je onnodige problemen.

Anno 2019 doen de meeste ondernemers hun aangifte eens in het kwartaal. Er zijn ook ondernemingen die hun aangiften eens in de maand doen of eens in het jaar. Dit is afhankelijk van de hoogte van je omzet. Je moet zelfs aangifte doen wanneer je een periode hebt zonder omzet. Vergeet niet ruim van te voren eHerkenning aan te vragen bij de Belastingdienst, zodat je niet te laat bent voor je aangifte. Het uitleveren van een middel kan soms wel tot 3 werkdagen duren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *